Ulje lavande

Sa svojom izrazitom aromom i bezbroj primena, lavanda je postala jedno od najpopularnijih sencijalnih ulja. Nekada su Rimljani i Egipćani koristili lavandu za kupanje. Od tada su mnogi otkrili bezbroj drugih prednosti koje ima. Lavanda se široko koristi u kozmetici i parfemima zbog svoje sposobnosti da promoviše zdravu, čistu kožu. Osim toga, njegova umirujuća svojstva često se koriste za opuštanje tela i poboljšanje raspoloženja. Njegove svestrane prednosti čine lavandu uljem koje imate pri ruci svuda gde idete.

Pakovanje: 15ml

Kako kupiti ?
Broj artikla: 60204657 Kategorija:

Ulje lavande Lavandula angustifolia

Ulje lavande se koristi u medicinske i verske svrhe više od dve i po hiljade godina, što je zabeleženo kako u drevnim zapisima, tako i u savremenim spisima. Najraniji zapisi pokazuju da je korišćena kao deo postupka mumifikacije u drevnom Egiptu. Potom je postala nezaobilazni deo starorimskih kupatila, mirisa i kuhinja. Lavanda je izdržala ispit vremena, pobudivši interesovanje u mnogim raz dobljima, kulturama i pokolenjima, što svedoči o njenom širokom spektru sposobnosti.Dobro poznato po svojim smirujućim i ublažavajućim svojstvi ma, eterično ulje lavande odlično je za ubrzavanje procesa zacelji vanja opekotina, posekotina, uboda, ujeda i drugih rana. Ima izu zetnu antioksidativnu moć, a pokazalo se da pomaže kod spavanja, anksioznosti i depresije.Pet najboljih lekovitih koristi eteričnog ulja lavande:

  • Snažna antioksidativna svojstva. Antioksidansi su upravo onakve isceljujuće materije kakve trebaju našem društvu. Slobodni radikali – koje stvaraju toksini, zagađujuće materije, hemikalije, pa čak i stres – krivi su za niz ćelijskih oštećenja, imunološku inhibiciju i bezbrojne zdravstvene rizike, uključujući i hronične bolesti i kancer.
  • Omogućava upravljanje metabolizmom. U jednom pet naestodnevnom istraživanju sprovedenom na dijabetičnim pacovima 2014. godine, lečenje eteričnim uljem lavande zaštitilo ih je od sledećih obeležja šećerne bolesti: visokih nivoa glukoze u krvi, bolesti metabolizma, povećanja telesne težine, znatnog smanjenja antioksidansa i poremećaja u radu jetre i bubrega.
  • Štiti neurološko zdravlje. Eterično ulje lavande odavno se koristi za prevazilaženje stresa, depresije i anksioznosti; sva tri stanja spadaju u grupu neuroloških oboljenja.
  • Antimikrobni agens. Bezmalo stotinu objavljenih istraživanja dokumentovalo je ulogu ulja lavande kao antimikrobne zaštite od infekcija.
  • Smiruje kožu. Posebno kada je pomešano sa smirujućim nosećim uljem poput kokosovog ili ulja aloja vere. Eterično ulje lavande veoma je delotvorno u lečenju opekotina od sunca,suve kože kao i gnojnih pristeva.

Aromatični opis
Bogato, drveno, mošusno, zemljano

Metoda prikupljanja
Destilacija parom

Deo biljke
List

Glavni sastojci
Linalool, linalyl acetate

Napomena: Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda. Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su opisi kompletni i bez grešaka.
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našom politikom privatnosti.