Kolagen i Elastin

KOLAGEN i ELASTIN su proteini vezivnog tkiva, normalni su sastojci kože, ali ih u zrelom dobu koža gubi i zbog toga se opušta i stari. Kolagen i Elastin koži vraćaju elastičnost i vlažnost, dajući joj mladalački izgled.

Kolagen je najvažnija belančevina u ljudskom organizmu. On obuhvata oko 40% od svih belančevina i osnovni je deo vezivnog tkiva. Odgovoran je za stanje kože, očne jabučice, kostiju, kose i noktiju. Na osnovu najnovijih naučnih istraživanja stanje kolagena u organizmu određuje biološki uzrast čoveka, što se najviše vidi po promenama na koži. Kolagen čini 70% belančevina na koži. On nam nije dat jednom zauvek.

Kolagen se u organizmu neprekidno obnavlja – odumire i istovremeno se proizvodi iz ćelija koje ga hrane. Međutim, vremenom se ta razmena usporava, nastaje deficit kolagena i kao rezultat se pojavljuju bore, oboljenja, i vidljivi proces starenja.

Proizvodi koji sadrže kolagen

Bioten Multi Collagen Serum za lice i dekolte 30ml
Bioten Multi Collagen koncentrovani serum za lice i dekolte sa moćnim dejstvom protiv bora za sve tipove kože.

Marion Collagen serum za lice i dekolte 20ml
Marion Collagen serum za lice i dekolte sadrži koncentrovane kolagene i matične ćelije PhitoCellTec ™ Argan. Uz redovnu primenu, serum poboljšava strukturu kože i redukuje posledice starenja.

JLuna korejska maska za lice Collagen
JLuna korejska maska za lice Collagen – Kolagen se u organizmu neprekidno obnavlja – odumire i istovremeno se proizvodi iz ćelija koje ga hrane. Međutim, vremenom se ta razmena usporava, nastaje deficit kolagena i kao rezultat se pojavljuju bore, oboljenja i vidljivi proces starenja.

 

Ovaj unos je obljavjen u . Bookmark the permalink.