Jojoba ulje – saveti za korišćenje

Jojoba ulje u flasi

Jojoba ulje – praktična primena

Jojoba ulje ekstrahuje se iz orašastih plodova grma jojobe. Zimzeleni grm visok 1-2 metra poreklom je iz pustinja Kalifornije, Arizone i Meksika. Zbog rastuće potražnje za uljem jojobe, plantaže jojobe već su zasađene u Argentini, Australiji, Izraelu i Peruu. Američki Indijanci su ga poznavali i koristili kao lek za dezinfekciju rana, negu kože i kose i zaštitu od sunčeve svetlosti. Njegova odlična svojstva tek je nedavno otkrila kozmetička industrija.

Odstranjivač šminke sa očiju i lica
Dodajte nekoliko kapi jojoba ulja na prste ili na vatu i obrišite oči i lice. Isperite vodom i nastavite sa uklanjanjem nečistoće sa kože lica.

Za uklanjanje nečistoće i hidrataciju kože lica
Posle čišćenja, osušite kožu, nanesite nekoliko kapi prstima ili vatom. Isperite vodom. Utrljajte još nekoliko kapi na na vlažnu kožu za dugotrajni tretman vlažnosti.

Hidratacija kože tela
Nanesite je odmah nakon tuširanja ili kupanja, dok je koža još vlažna. Jojoba ule povlači vlagu sa sobom, ostavljajući kožu meka i glatka.

Kao ulje za masažu ili uljana kupka
Savršeno ulje za terapeutsku masažu, naročito pogodno za osetljivu kožu. Dodajte nekoliko kapi u kupku i Vaša koža će biti hidrirana, meka i glatka.

Jojoba kao omekšivač kože stopala i ruku

Koristite čisto ulje ili dodajte nekoliko kapi na standardni tretman stopla. Za intenzivan tretman stopala, nanmažite ulje, zamotajte ih u gazu i obujte čarape. Ostavite najmanje jedan sat. Vaša stopala će biti lepa meka i glatka.

Masaža glave i temena
Dodajte nekoliko kapi na ruke. Masirajte teme da ublaži suvoću.

Kao balzam i pakovanje za kosu
Utrljajte količinu ulja na vlažnu kosu, fokusirajute se na krajeve kose. Sačekajte 5 – 10 minuta pre šamponiranja. Da bi ste oporavili rascvetale krajeve, utrljajte jednu do dve kapi na tim mestima.

Balzam za usta
Prstom utrljajte na usne. Najboplje deluje kao ako se utrlja i ostavi preko noći.

Ulje za zanoktice
Nanesite i utrljajte nekoliko kapi na grube i suve delove zanoktica, minimum jednom dnevno.

Priprema za brijanje i aftershave – losion posle brijanja
Nanesite ulje na bradu ili na željeni deo za brijanje kao osnovu pre pene ili gela za brijanje. Ulje Jojobe pomaže u sprečavanju ojeda od brijača i ostavlja kožu glatkom i mekom. Posle nanesite direktno posle brijanja da efikasno smiri i hidrira kožu.

Nosač eteričnih ulja
Rastvorite nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja, kao što su ulje čajnog drveta ili lavande, u ulje jojobe pre masiranja.

Zaštita kose u letnjim uslovima
Utrljajte na kosu ulje Jojobe pre odlska na bazen ili u slanu vodu. Ulje će zaštiti kosu od hlora ili od slane vode.

U ponudi imamo 100% prirodno La Cura Jojoba ulje 100ml →

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našom politikom privatnosti.