Ombre, sombre, balayage, foilyage, babylights, Tigereye tehnike bojenja kose

sombre, ombre

Ombre

Ombre tehnika je tehnika bojenja kose koja je postala pravi hit i sve dame želele su upravo takvu kosu. Ova tehnika najednostavnije rečeno daje kosu koje je tamnija pri korienu, a nekoliko nijansi svetlija pri vrhovima. Prelaz je tek nekoliko tonova različit, ali je ipak vidljiv za razliku od nekih drugih tehnika.

Sombre

Radi se o nežnijoj verziji ombre efekta. U sombre trendu nema oštrih kontrasta između korena i vrhova nego će boje biti nežnije sjedinjene i stim prelazi biti mekši. Za ovu tehniku koriste se nekoliko nijansi svetlije i nekoliko nijansi tamnije boje od prirodnih i tako se postiže najbolji i najprirodniji efekat. OSa ovakvim bojanjem kose postiže se optička varka da su vam vlasi kose deblje pa izgleda kao da imate gušću kosu.

Balayage (belajaž)

Balayage je boja koja se postiže tehnikom slobodne ruke u kojoj se odvajaju pramenovi i ručno boje na ploči ili nekoj površini. Kako su uzeti nesimetrični pramenovi, nakon bojenja ostaje efekt kao da nam je kosa posvetljena na suncu. Glavna razlika od ombrea je ta što nisu svi vrhovi svetli nego su neki ostavljeni tamnima kako bi se dobila dimenzija i prirodniji izgled.

Foilyage

Foilyage se od balayage tehnike razlikuje po načinu bojenja. S obzirom da se balayage radi dosta neuredno, izmišljena je tehnika foilyage u kojoj se vrhovi umataju u foliju kako bi se dodatno istaknuo pigment u kosi i dodao joj višedimenzionalni i sjajniji efektat. Efektat na kosi je jednak kao i na balayageu, dobijate kosu koja izgleda kao da je bila na suncu.

Babylights

Babylights su zapravo fini i nežni pramenovi koji bi trebali podsećati na prirodnu dečju boju kose leti koja je svetlija na vrhovima i kruni kose. Ovakvi pramenovi izgledaju jako prirodno i suptilno, a postupak se razlikuje od klasičnog ombrea ili balayagea. U tim tehnikama boja se nanosi na veliki deo kose, dok se babylight pramenovi dobijaju nanošenjem boje na male delove kose. Balayage i ombre pramenovi nastaju tehnikom nanošenja boje slobodno rukom, dok se za babylights pramenovi odvajaju folijom i boja se nanosi na točno određeni deo kose. Ova tehnika izgleda najprirodnije od svih.

Tigereye

Tigereye je najnoviji trend bojenja kose koji je inspiriran drevnim dragim kamenom smeđe boje sa zlatnim prugama pa je i kosa takva, predivni pramenovi bogato smeđe sa dozom zlatne. Ova tehnika je slična balayage tehnici jer pramenovi deluju potpuno prirodno, ali su izraženiji i zlatnijih nijansi.

1 thoughts on “Ombre, sombre, balayage, foilyage, babylights, Tigereye tehnike bojenja kose

  1. Pingback: BABYLAGE tehnika za kosu - Bella Parfimerija

Nemoguće dodati komentar.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našom politikom privatnosti.