Veštačke trepavice

trpavice

Veštačke trepavice se vezuje za filmskog reditelja D.W. Griffith i godinu 1916.-u kada je poželeo da tokom snimanja svog filma Intolerance oči glavne glumice Seena Owen ˝sijaju jače od života˝. Objašnjavao je da se to može postići ˝tako što će njene trepavice milovati njene jagodice prilikom svakog sklapanja očiju˝. Filmski istoričari smatraju da je upravo ovaj reditelj zaslužan za nastanak čuvene rediteljske fraze: ˝ Lights, camera, action!˝

Istorija

Jedan od vlasuljara koje je Griffith tada poznavao provukao je jako tanke i kratke pramenove kose kroz jako uske trake napravljene od gaze koje su potom zalepljene na očni kapak glumice Owen…i tako su nastale prve veštačke trepavice!

Međutim, veštačke trepavice nisu postale popularne osim za filmsku i televizijsku upotrebu. Sve do pojave engleskog modela Twiggy sredinom 1960.-ih kada su postale neizostavni deo njenog izgleda i njen zaštitni znak. Tadašnje trepavice su pravljene od plastike i imale su izgled finih češljića. Bile su teške za nošenje, a i lepak koji se tada upotrebljavao nije bio toliko snažan i kvalitetan kao današnji i nije omogućavao duže nošenje trepavica.

Danas

Danas se trepavice izrađuju od prirodne dlake (ljudske ili životinjske) ili sintetičke dlake. Postoje brojne podele trepavica prema obliku, dužini, da li su ukrašene ili ne…Osnovna podela je na trakaste (strip eyelashes), pojedinačne (individual eyelashes), segmentovane (clumps eyelashes) i trepavice za nadogradnju (extension eyelashes).

Aura veštačke trepavice

Original price was: 409,00 Din.Current price is: 353,00 Din.

1 thoughts on “Veštačke trepavice

  1. Pingback: Ponuda veštačkih trepavica u Bella Parfimeriji – Bella Parfimerija

Nemoguće dodati komentar.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našom politikom privatnosti.