Prirodna boja za kosu

Kana

Kana je prirodna boja za kosu, proizvedena postupkom prerade biljke kana. Ono što je karakteristično za ovu vrstu sredstva za bojenje, jeste da ono osim što farba, ujedno i neguje kosu.

Kako kana neguje kosu?

Kana neguje kosu tako što prilikom nanošnja na nju, oko svake vlasi formira zatvoren zaštitni sloj. Taj zatvoreni zaštitni sloj kane, spreča da bilo koji spoljni i potencijalno štetni uticaj dopre do srži kose. Ali i da sve ono što je kvalitetno u sastavu kose izađe iz nje.

Kako se koristi kana?

Ukoliko želite da upotrebite crvenu kanu, biće vam potrebno da skuvate i prohladite čaj od hibiskusa, a ukoliko želite da upotrebite crnu kanu skuvajte i prohladite crni čaj. Kada se čaj prohladi, u njega dok je još mlak sipajte prah kane i dobro ga promešajte. Mešajte sve dok ne dobijete homogenu masu, umerene gustine. Idealna gustina kane je gustina jogurta.

Zatim, kanu pažljivo nanesite na čistu i suvu kosu, pazeći pritom da ne dohvatite kožu lica i vrata ili garderobu. Kada nanesete kanu na celu kosu, kosu umotajte u foliju i peškir i čekajte da kana deluje. Što duže držite kanu na kosi, to će boja biti intezivnija i jača. Ukoliko želite jaku i intezivnu nijansu, možete sa kanom i da prespavate i tek ujutru je isperete. Ukoliko niste sigurni koji intezitet boje želite, pratite promene na kosi i kada budete zadovoljni nijansom, kosu isperite. Ispiranje kose treba da bude intezivno i da traje sve dok voda ne postane sasvim čista.

Koje boje kane postoje?

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našom politikom privatnosti.