Nega kože u zimskom periodu

Uobičajenom stresu zbog posla i drugih obaveza kojem je većina žena izložena cele godine, zimi se pridružuje i klimatski stres.

Zbog stalnih prelazaka iz hladnog u toplo i obratno koža se dodatno isušuje, tako da postaje osetljivija, sklona pucanju i perutanju. Zimi se usporava lučenje lojnih žlezda, a time slabi prirodna zaštitna uloga sebuma (štiti kožu od bakterija i isušivanja), tako da je u ovom periodu potrebna nega kremama drugačije teksture i sastava od onih koji se koriste u proleće i leti. Veoma je bitno negu prilagoditi novim potrebama, a najvažniji deo nege postaje zaštita.

Multiactiv kozmetika pruža koži oboje, negu i zaštitu, dugotrajno jača prirodne funkcije kože jer sadrži prirodna ulja i hranljive sastojke u kombinaciji sa vitaminima.

Prirodna ulja su dragocena, jer čuvaju ravnotežu lipida i vlage u koži, dok vitamini i posebno izabrani UV filteri sprečavaju stvaranje novih bora koje nastaju zbog delovanja svetlosti i štetnih uticaja okoline.

Čišćenje i toniziranje kože osnovni je i neizostavani deo nege, koža se priprema da što bolje iskoristi aktivne komponente iz proizvoda za negu. Ujutro se sa površine kože uklanja znoj i sebum koji je koža izlučila noću, dok se uveče temeljno uklanjanjaju šminka i toksini koji se u koži sakupljaju tokom dana. Toniziranje deluje umirujuće na kožu, osvežava je i zateže.

Pravilna zimska nega podrazumeva upotrebu hranljive dnevne i noćne kreme, jer cilj nege kože nije samo u intenzivnoj hidrataciji, nego se dodatkom prirodnih ulja koja hrane kožu smanjuje i isparavanje čime se koža štiti od isušivanja. Redovnom upotrebom krema koža postaje zategnuta i elastična, a brižljivo odabrane prirodne aktivne komponente kožu idealno hrane i revitalizuju.

Pročitajte ceo članak →

 

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našom politikom privatnosti.